Ingredienser

Kycklinggryta med mango och mandelsmör

Receptet är för 4-6 portioner.

1 kg kycklingfilé
1st gul lök
225 gram tärnad mango
4 dl kokosmjölk
2 dl mandelsmör
2 msk finhackad chili
1 msk nypressad citron
efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
efter tycke & smak persilja

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att bryna i.

Kycklinggryta

Så här gör du
 

  • Förbered en omgång med Mandelsmör på ca 3 dl mandel. OBS! uteslut saltet! Receptet på Mandelsmör hittar du här
  • Skala och hacka löken
  • Bryn löken lätt i en panna eller gryta med högre kanter i t.ex. ghee
  • Skär kycklingfilén i mindre bitar
  • Tillsätt kycklingfilén i pannan och bryn ihop några minuter tills kycklingen  precis blivit vit i färgen
  • Kärna ur och dela mangon i tärningar eller använd  frusen färdig tärnad och rör ner i grytan
  • Tillsätt kokosmjölk, mandelsmör, finhackad chili och nypressad citronsaft
  • Rör om
  • Smaka av med några nypor Himalayasalt
  • Låt koka samman sakta på låg värme i 20 minuter, rör om då och då
  • Tillsätt lite persilja efter tycke och smak
  • Nu är Kycklinggrytan klar att servera!

Kycklinggryta med mango och mandelsmör 01

Kycklinggryta med mango och mandelsmör 02

Ät  och Njut din Kycklinggryta tillsammans med Blomkålsris och en enkel sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mejerifri mejerifritt gryta paleo
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Linda 12 januari, 2015 10:14 - Svara

Tack för en fantastisk sida. Varit hos läkaren och har blivit rekommenderad paleo kost pga svårt att bryta ner vete och mjölkprotein. Dock är min sambo nötallergiker och kan inte ens äta kokosmjölk…kan man ersätta den med ngt annat som är ok inom paleo? 🙂

undervarttak 12 januari, 2015 19:32 - Svara

Hej Linda

Vilken bra läkare du har som rekommenderar en Paleo kost!

I detta receptet kan man utesluta mandelsmöret men det är svårare med vätskan. Ni får nog helt enkelt välja ett annat recept…

Magnus & Jenny

Måna Månsson 20 juli, 2015 18:50 - Svara

Hej! Tack för ett jättegott recept. Jag har lagat den flera gånger och har som tips att inte koka kycklingen så länge. Den blir väldigt torr. Förstek kycklingen och lägg sedan i den mot slutet istället. 🙂

undervarttak 26 juli, 2015 19:50 - Svara

Hej Måna

Vad roligt att du tycker om vårt recept och tack för tipset.

Magnus & Jenny

Caroline 6 december, 2015 21:09 - Svara

Vilket gott recept! Provade även göra blomkålsriset, dottern älskade det men sambon var skeptisk 😉 tack för en bra blogg med underbara recept

undervarttak 7 december, 2015 13:59 - Svara

Tack snälla Caroline, Vad glada vi blir av din kommentar!

Magnus & Jenny

Eta 10 februari, 2016 00:20 - Svara

Finns det mandelsmör att köpa?

undervarttak 10 februari, 2016 10:36 - Svara

Hej Eta

Ja det finns det. Brukar finnas i de flesta butiker, men bara att fråga personalen om hjälp.

Magnus & Jenny