Ugnsstekta kycklingvingar

Ugnsstekta kycklingvingar på plåt, serverade med en vitlök och chilimajonnäs.

Ingredienser

Ugnsstekta kycklingvingar

För 4 personer

Tillagningstid:

40 minuter

1 kg   
1,5 dl   
3 tsk   
2 tsk   
2 tsk   
1 tsk   
1 tsk   
1,5 tsk   

Husgeråd

  
  

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Ugnsstekta kycklingvingar

Ugnsstekta kycklingvingar är så gott och enkelt! Något vi gärna äter till fredagsmyset eller tar med på utflykten.

Det är en härligt och något primitiv känsla som sprider sig i kroppen när man äter med händerna och antingen älskar man det eller så inte, vi älskar det!

Ät dessa ljuvliga kycklingvingar precis som de är, med händerna serverade med eventuellt en krämig och god majonnäs.

Gör även ett besök på bloggen och ta del av våra tankar kring receptet Ugnsstekta kycklingvingar.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda samman olivolja, salt och kryddor i en bunke
  • Vänd ner kycklingvingarna i blandningen
  • Se till att blandningen fördelar sig väl över vingarna

Kycklingvingar i en bunke med kryddblandning

  • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Fördela kycklingvingarna över plåten

Kycklingvingar på plåt redo för ugnen

  • Sätt in plåten i övre delen av ugnen och grädda i 30 minuter
  • Ta ut kycklingvingarna från ugnen och njut!

Ugnsstekta kycklingvingar redo att avnjutas

Ugnsstekta kycklingvingar smakar lika bra varma som kalla.

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo recept sverige mat nyttigt middag fingermat plockaren och naturlig mat under vårt tak blogg