Paleoskafferiet

Semmelvåfflor

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Semmelvåfflor

Ger ca 6 stycken (beroende på vilket våffeljärn du använder)

tillagningstid:

30 minuter

Mandelmassa
2 dl mandelmjöl
2 msk kokossocker
1 msk mandelmjölk

Du behöver eventuellt tillsätta lite extra mandelmjölk så att mandelmassan blir smidig att spritsa eller breda ut på våfflan

Grädde
3 dl vispad kokosgrädde
Topping
Efter smak mald kardemumma
Semla som en våffla

Semmelvåfflor

Vi älskar semlor! Här i Paleoskafferiet kan du hitta härliga recept på både Paleo semlor och Chiasemla som nu får fint sällskap av ljuvliga Semmelvåfflor!

Så här gör du

  • Blanda samman våffelsmeten och grädda härliga Paleovåfflor
  • För mer detaljerad information på hur du rör samman våffelsmeten till Paleovåfflor, titta här
  • Beroende på vilket våffeljärn du har så grädda lagom stora våfflor eller bryt isär när de är klara för önskad storlek på dina semmelvåfflor
  • Lägg dem åt sidan och låt dem svalna
  • Blanda samman mandelmassan
  • Tillsätt eventuellt lite extra mandelmjölk så den går lätt att spritsa eller breda ut på våfflan
  • Viska kokosgrädden fluffig

Montering

Sätt på kaffet och njut!

Semla på ett nytt sätt som våffla
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Semmelvåffla våffelsemla våffelsemlor glutenfritt glutenfria mejerifritt mejerifria hälsa nyttigare gott paleo paleorecept gofika semla 

Charlotte 8 februari, 2021 23:46 - Svara

Ser fantastiskt gott ut! Men vad är det för våffeljärn ni använder? Var kan jag hitta ett sådant?

undervarttak 9 februari, 2021 16:51 - Svara

Hej Charlotte

Tack snälla, ja de är jättegoda!

Du hittar länk till inköpsställe och det våffeljärn vi använder under ingredienslistan, under rubriken “Husgeråd”. Det kallas för ett Belgiskt våffeljärn.

Magnus & Jenny

Mia 14 februari, 2021 16:47 - Svara

Går det att använda mandelmjölk istället för kokosmjölk i våfflorna?

undervarttak 15 februari, 2021 10:34 - Svara

Hej Mia

Ja det bör gå bra. Kokosmjölk har en lite “krämigare” konsistens mot mandelmjölk som har en “vattnigare” konsistens vilket kan påverka våfflan (smeten kan bli lite lösare) – men kanske kan detta hjälpas upp med bara lite fiberhusk.

Prova och se vad du tycker.

Magnus & Jenny