
Sommar tarte
Sommar, sol, jordgubbar och ljuvlig Sommar tarte! Nu bjuder moder natur på härliga dagar med tillfällen för sommarkalas i det gröna tillsammans med familj och vänner.
Jordgubbar tillsammans med citron och mynta i denna Sommar tarte skapar en härlig smaksymfoni av sommar.
Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Sommar tarte på Bloggen.
Så här gör du
- Förbered en omgång av vår Lemon Curd (klicka för recept) och låt den svalna
Pajdeg
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält ghee (alt. kokosolja)
- Mät upp mandelmjöl och honung i en bunke
- Häll ner den pressade saften från citronen och smält ghee
- Rör samman till en smuldeg
- Pensla en avlång pajform med lite smält ghee
- Häll över smuldegen och tryck ut den i formen
- Nagga botten med en gaffel
- Grädda i ca 10 minuter tills pajskalet börjar få fin färg och känns torr
- Ta ut och låt svalna helt
Montering
- Bred ut din Lemon Curd i pajskalet
- Skär dina jordgubbar på mitten och fördela över din tarte
- Toppa med spröda myntablad
Förvara din Sommar tarte i kylskåpet fram till servering. Ät den precis som den är eller tillsammans med lite vispad kokosgrädde.
Så bjud nu in till ett härligt sommarkalas och Njut!
Här i Paleoskafferiet hittar du många goda recept på paj och tårtor. Ta en titt och låt dig inspireras.
Det ska va gott att leva!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
hälsa baka Paleo matlagning matglädje glutenfritt mejerifritt laktosfritt midsommar tårta hälsosam
Marita Brännvall 20 juni, 2019 18:34 -
Fantastiskt! Precis vad jag väntat på, denna ser riktigt smarrig ut. Måste testa snarast. Tack!
undervarttak 25 juni, 2019 11:23 -
Så underbart att höra Marita
Tack snälla!
Magnus & Jenny
Jennifer 2 juli, 2019 09:09 -
Verkar helt underbart god!! Ska bjuda mina föräldrar på detta nästa gång de kommer på besök!.. Om jag kan hålla mig tills dess är en heeelt annan femma haha. Muums!
undervarttak 5 juli, 2019 18:42 -
Underbart Jennifer, tack snälla för dina fina ord!
Magnus & Jenny
Elinor 6 juli, 2019 11:05 -
Wow! Denna måste göras! Vet ni om den går att frysas?
undervarttak 8 juli, 2019 08:59 -
Tack Elinor
Sommar tarte är verkligen supergod! Vi har inte provat att frysa, vår känsla är dock att det inte skulle gå så bra. Men det är bara att prova sig fram om man önskar.
Magnus & Jenny
Maj-Britt Bergström 3 juni, 2020 17:10 -
Hej!
Vad har ni för mått på pajformen till Sommar tarte?
undervarttak 6 juni, 2020 15:30 -
Hej Maj-Britt
Måtten är 36×10 cm.
Magnus & Jenny
Pia 7 september, 2020 13:57 -
Mums för denna botten! Jag använde receptet till en blåbärspaj. Jag följde receptet för pajdegen, hällde sedan i blåbär med vanilj och gräddade en stund till!
undervarttak 9 september, 2020 09:14 -
Tack snälla Pia
Så bra och roligt, fint tips att använda botten till en blåbärspaj!
Magnus & Jenny
Elisabeth 26 maj, 2021 12:44 -
Hej, ser otroligt gott ut, vad är det för bakform? Har svårt att hitta bra formar…
undervarttak 4 juni, 2021 17:46 -
Hej Elisabeth
Tack snälla, ja den är så god!
Ett bra tips på pajformer är närbutiken Bagaren & Kocken eller Cervera, de har riktigt stort utbud.
Magnus & Jenny
susanne 2 juni, 2021 12:39 -
Om jag vill baka skalet i förväg, hur förvarar jag det bäst?
undervarttak 4 juni, 2021 17:43 -
Hej Susanne
Skalet behöver då förvaras tort.
Magnus & Jenny