Ingredienser

Ugnsrostad sötpotatis

För 1 person

1 st medelstor sötpotatis
Efter tycke & smak olivolja
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt

Ugnsrostad sötpotatis

Att ugnsrosta sötpotatis ger en fantastiskt fin smak och det är både enkelt och gott. Vad mer kan man önska! Prova du också.
Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skär ner sötpotatisen (klyftor, stavar, småbitar eller hur du önskar)
  • Ringla olivolja på en ugnsplåt/form
  • Fördela sötpotatisen över plåten/formen
  • Ringla ytterligare lite olivolja över sötpotatisen
  • Strö över havssalt
  • Sätt in sötpotatisen i ugnen i ca 35-45 minuter (tiden beror på hur stora/små bitar du skär sötpotatisen i, kontrollera efter hand med provsticka)
  • Tips: Använd “grillfunktionen” de sista minuterna så att sötpotatisen får en fin färg

 
Servera till köttbiten, fisken eller kycklingen tillsammans med en sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept recept paleosverige sverige paleoblogg matblogg vegetariskt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore