Ingredienser

Varm Avokado och Laxbakelse

För 2 personer

2 st mogen avokado
2 skivor kallrökt lax
Efter tycke & smak dijonsenap
Efter tycke & smak dill
4 st ägg
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak nymald svartpeppar
Dekoration
Efter tycke & smak färsk dill
Tips

Man kan byta ut laxen mot parmaskinka och då även utesluta dillen som ersätts med lite rökt paprikapulver.

Varm Avokado och Laxbakelse

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Dela och ta bort kärnan i avokadon
  • Gröp eventuellt ut med en sked lite av innehållet om hålet där kärnan varit känns litet
  • Dela varje laxskiva i fyra delar
  • Klä varje hål i avokadon med två delar av laxen

Varm Avokado och Laxbakelse 1

  • Bred ett tunt lager av dijonsenap på laxen
  • Strö lite dill i hålet, går bra med fryst

Varm Avokado och Laxbakelse 2

  • Lägg över avokadohalvorna i en ugnssäker form, försök att få dem att stå så plant som möjligt
  • Separera vitan från gulan och lägg försiktigt i en gula i varje hål, spara vitan i en skål
  • Fyll på äggvita med hjälp av en sked i tomrummet runt gulan
  • Salta och peppra över äggen
  • Tillaga i ugnen i ca 20 minuter tills vitan stelnat
  • Dekorera dina Avokado och laxbakelser med lite färsk dill
  • Serveras varma

Varm Avokado och Laxbakelse 3

Ät din Varma Avokado och Laxbakelse till frukost, lunch, mellanmål eller varför inte som en god förrätt. Duka gärna upp tillsammans med en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept sverige recept matblogg paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Anneli Kristoffersson 22 mars, 2016 07:49 - Svara

Använder ni er av odlad rökt lax?
Jag har letat vildfångad rökt lax men hittar det inte?
Vet ni var det finns?

undervarttak 22 mars, 2016 12:37 - Svara

Hej Anneli

Vi håller med, det är väldigt svårt att få tag på. Man får söka hos rökerier.

Magnus & Jenny

Sara 24 mars, 2016 22:47 - Svara

Så gott! Vi bjöd på det till kvällens middag – alla var skeptiska till varm avokado – men oj så gott! Glömde både dill o dijonsenap – var mkt gott ändå

undervarttak 25 mars, 2016 13:25 - Svara

Härligt Sara, kul att det uppskattades!

Magnus & Jenny

Anna 28 mars, 2016 03:33 - Svara

Vilken fantastisk idé! Måste definivt prova detta. Varm avocado har jag ätit ofta, då en mycket populär förrätt på 80-talet var avocado med smält ädelost. Inte så tokigt det heller, men numera äter jag inte ost, och detta låter dessutom mycket godare! Stort tack för tips!

undervarttak 28 mars, 2016 17:34 - Svara

Hej Anna

Vad roligt att höra, tack!

Magnus & Jenny