Ingredienser

Kålpudding

Receptet är för 4 personer

500 gram älgfärs*
1 st vitkålshuvud
1 st gul lök
0,5 st röd chili
Efter tycke & smak persilja
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak svartpeppar
Efter tycke & smak kokosolja (alt. animaliskt fett, ghee)

*Det går självklart bra att använda nötfärs.

Vid AIP, uteslut chili.

FullSizeRender 9

Kålpudding på vårt vis

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Strimla vitkål och lök tunt
  • Bryn samman i animaliskt fett, ghee eller kokosolja tills vitkålen och löken blivit mjuk
  • Rensa och hacka chilin i små bitar
  • Tillsätt chilin och önskad mängd persilja och rör om
  • Smaka av med havssalt och grovmalen svartpeppar
  • Rör samman och låt bryna ytterligare någon minut
  • Nu är kålen klar!
  • Börja med färsen och smaksätt den med salt och svartpeppar och rör om
  • Tryck ut färsen till tunna ”biffar”
  • Stek ”Biffarna” någon minut på varje sida (behöver ej vara klara rätt igenom då de ska in i ugnen)
  • Varva vitkål och ”färsbiffarna” i en ugnssäker form. Börja och avsluta med vitkål
  • Grädda Kålpuddingen i 20 minuter tills den fått fin färg

Kålpudding 1Kålpudding 2

Ät och Njut din Kålpudding tillsammans med kokta grönsaker och Paleolingonsylt.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus vitkål Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Camilla p-a 7 januari, 2015 20:43 - Svara

Det här låter också gott! En fråga bara: varför gör ni biffar som ni försteker innan det ska in i ungnen?

undervarttak 9 januari, 2015 11:04 - Svara

Hej Camilla

De håller ihop och blir bra bitar när man serverar.

Magnus & Jenny

Fia 12 november, 2017 15:49 - Svara

Hej!
Hur stor mängd motsvarar 1/2 chili? Blir det en tsk eller en msk? Jag har hittat hackad fryst chili på Ica som är så enkel att använda :-).
Tack och hälsningar
Fia

undervarttak 14 november, 2017 09:50 - Svara

Hej Fia

Det motsvarar ungefär 1 msk.

Magnus & Jenny