
Kålpudding på vårt vis
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Strimla vitkål och lök tunt
- Bryn samman i animaliskt fett, ghee eller kokosolja tills vitkålen och löken blivit mjuk
- Rensa och hacka chilin i små bitar
- Tillsätt chilin och önskad mängd persilja och rör om
- Smaka av med havssalt och grovmalen svartpeppar
- Rör samman och låt bryna ytterligare någon minut
- Nu är kålen klar!
- Börja med färsen och smaksätt den med salt och svartpeppar och rör om
- Tryck ut färsen till tunna “biffar”
- Stek “Biffarna” någon minut på varje sida (behöver ej vara klara rätt igenom då de ska in i ugnen)
- Varva vitkål och “färsbiffarna” i en ugnssäker form. Börja och avsluta med vitkål
- Grädda Kålpuddingen i 20 minuter tills den fått fin färg
Ät och Njut din Kålpudding tillsammans med kokta grönsaker och Paleolingonsylt.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus vitkål Paleo recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Camilla p-a 7 januari, 2015 20:43 -
Det här låter också gott! En fråga bara: varför gör ni biffar som ni försteker innan det ska in i ungnen?
undervarttak 9 januari, 2015 11:04 -
Hej Camilla
De håller ihop och blir bra bitar när man serverar.
Magnus & Jenny
Fia 12 november, 2017 15:49 -
Hej!
Hur stor mängd motsvarar 1/2 chili? Blir det en tsk eller en msk? Jag har hittat hackad fryst chili på Ica som är så enkel att använda :-).
Tack och hälsningar
Fia
undervarttak 14 november, 2017 09:50 -
Hej Fia
Det motsvarar ungefär 1 msk.
Magnus & Jenny
Katarina L 7 mars, 2018 21:04 -
Det här tyckte jag var gott. Och lingonsylten på paleovis är ju också väldigt god. Barnen undrade första gången om vi hade “riktig” lingonsylt men accepterade den ändå.
undervarttak 8 mars, 2018 10:52 -
Så roligt att höra, tack Kararina!
Magnus & Jenny