Ingredienser

Morotsbacon

För 2 personer

Tillagningstid:

25 minuter

Morotsbacon

Morotsbacon

Vill du njuta av ett gott bacon som är helt vegetariskt? Då är detta recept på Morotsbacon något för dig. Ett spännande recept som bara smakar mer!

Bra bacon

Bacon eller inte bacon, detta är en omdiskuterad fråga och orsaken är att det ibland kan vara svårt att få tag i riktigt bra och fint bacon i butiken.
 
Vi äter gärna bacon och köper nitritfrtt ekologisk bacon när vi får möjlighet. Vi hittar det i en del gårdsbutiker, hos Gröna gårdar, men ibland även i den vanliga matbutiken.

Vegetariskt bacon

Morotsbacon, även kallat fejkon, är något vi har varit nyfikna på att testa en tid. Det är ett vegetariskt alternativ till ett klassiskt bacon fast gjort på morot. Visst låter det spännande!
 
En kul idé för ett riktigt gott tillbehör som förhöjer din frukost, mellanmål eller middag, testa vår variant på Morotsbacon du också.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och hyvla moroten på längden i ca 1 mm tjocka remsor

Vi använde en mandolin men du kan också använda t.ex. en osthyvel.

  • Lägg den hyvlade moroten i en bunke
  • Blanda samman de övriga ingredienserna i en skål
  • Häll blandningen över morötterna
  • Vänd ner med hjälp av händerna så att morotsskivorna blir täckta med blandningen runtom

Använd inte en sked eller något annat hårt att blanda med, då det är lätt att morotsskivorna går sönder.

  • Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, en och en, inte på varandra
  • Sätt in i ugnen och “stek” i 15-20 minuter tills de börjar få lite färg och känns lite “krispiga”

OBS! Ha koll på slutet så att inte ditt morotsbacon bränns, det kan gå fort på slutet!

  • Ta ut, ät och njut!

Smakar gott att toppa med på avokadon, det stekta ägget eller att dippa i lite god majonnäs och äta precis som de är!

Morotsbacon med avokado och majonnäs

Gott med morot

Vill du laga fler goda recept med morot? Då kan vi rekommendera följande recept från Paleoskafferiet här Under vårt tak.

Tid att njuta!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp, Gröna gårdar och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo kost mat naturligt nyttigt rotfrukter morötter ren naturlig inspiration recept 

Linda 14 augusti, 2022 12:17 - Svara

Hur förvarar jag dessa?

undervarttak 14 augusti, 2022 14:02 - Svara

Hej Linda

Dessa bör ätas efter att de tillagats, men om du önskar spara dem så är det kylen som gäller.

Magnus & Jenny