Plommonspäckad fläskkarré

Ingredienser

Plommonspäckad fläskkarré

Ger 6 portioner

Tillagningstid

75 minuter

1 kg   
10 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Att steka med   

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré en klassisk söndagsmiddag som smakar ljuvligt.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 125 grader
  • Stick hål i köttbiten med en kniv (spetsen först) och tryck in katrinplommon runt om
  • Salta och peppra köttbiten
  • Stek köttet så att det blir en fin stekyta runt om
  • Sätt i en ugnstermometer och ställ in hela pannan (ifall den tål ugnsvärmen, annars flytta över till en ugnsform) i ugnen
  • När termometern visar en innertemperatur av 65 grader är karrén klar
  • Låt karrén vila något innan du skär upp den i fina skivor

Servera gärna tillsammans med Ugnsrostade rotfrukter och lite Paleolingonsylt eller varför inte en krämig Vitlök och chilimajonnäs.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak