Paleoskafferiet

Räksallad

undervarttak , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Räksallad

För 2 personer

500 g färska räkor med skal
2 st ägg
150 g romansallat
50 g rödkål
1 st avokado
10 cm gurka
2 st salladslök
1 msk hackad dill
1 st lime (saften)
Efter tycke & smak flingsalt
Efter tycke & smak svartpeppar
Räksallad

Räksallad

Visst är det gott att få njuta av en fräsch Räksallad då och då. Rikligt med räkor och goda grönsaker tillsammans med en krämig aioli, så gott!
 
Laga och njut av denna härliga Räksallad när du vill ha något extra gott och lyxigt.

Så här gör du

  • Koka äggen
  • Skala räkorna
  • Skölj och skär romansallaten i önskad storlek
  • Strimla rödkålen, med en mandolin eller osthyvel
  • Dela, skala och kärna ur avokadon, skär i tärningar
  • Tärna gurkan
  • Strimla två salladslök
  • Lägg romansallaten, rödkålen, avokadon, gurkan, salladslöken och dillen i en bunke vänd försiktigt till det blandat sig
  • Pressa över limesaften och vänd någon vända till
  • Smaka av med lite flingsalt och svartpeppar
  • Lägg upp salladen på serveringsfat och lägg på de skalade räkorna
  • Skala och skär äggen i klyftor och lägg upp på fatet
  • Strö över lite extra dill på räkorna

En fräsch och härlig Räksallad tillsammans med en krämig aioli på fat

Ät och njut din Räksallad tillsamman med en god aioli.
 
Föl j receptet på vår Vitlök och chilimajonnäs men uteslut chilin och persiljan. Tillsätt eventuellt lite extra vitlök och smaka av med någon nypa cayennepeppar för en god aioli.

Annons till kokböcker Paleo

Här hittar du fler goda recept på sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Nyttigt naturlig skaldjur recept hälsosam mat nyttig enkelt gott lunchtips lunch 
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken