Ingredienser

Rökig majonnäs

Ger ca 5 dl sås

Tillagningstid:

10 minuter

1 st ägg
1 tsk dijonsenap
2 tsk pressad citron
2,5 dl extra mild olivolja*
1-2 st vitlöksklyftor
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk chilipulver
1 krm himalayasalt

*Det är viktigt att använda extra mild olivolja annars blir din majonnäs besk i smaken. Du kan även använda Avokadoolja

Rökig majonnäs i en glasburk

Rökig majonnäs

En rökig majonnäs smakar ljuvligt gott till din hamburgare, korven, salladen, köttet, skaldjuren eller det grillade.
 
Att använda receptet på vår majonnäs och sedan smaksätta på olika sätt ger en krämig och god sås till din måltid. Den rökiga smaken av paprika i denna majonnäs är ljuvlig!
 
Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet på Rökig majonnäs på Bloggen.

Så här gör du

  • Knäck ägget i en hög mixerkanna
  • Tillsätt dijonsenap och pressad citron
  • Mät upp och häll ner extra mild olivolja
  • Sätt mixerstaven i botten av mixerkannan och starta mixern, efter några sekunder dra sakta uppåt och för sedan mixerstaven upp och ned några gånger tills du fått en krämig majonnäs
  • Pressa ner vitlöksklyftorna
  • Tillsätt rökt paprikapulver, lökpulver, chilipulver och himalayasalt
  • Mixa lite till
  • Nu har du en härlig Rökig majonnäs

Du kan eventuellt behöva röra samman majonnäsen med hjälp av en liten slickepott eller sked på slutet så majonnäsen blandar sig väl.
 
Häll upp och förvara din majonnäs i en lufttät burk i kylskåpet. Håller minst i 2 veckor.
 
Rökig majonnäs i en glasburk reda att servera

Vill du ha fler tips på goda såser så titta gärna runt i Paleoskafferiet och låt dig inspireras!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo, matlagning, matglädje, mejerifritt, laktosfritt, majonäs, hälsa, mat, matblogg, hälsosam, nyttig, recept, Sverige, dressing

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Kristina 2 augusti, 2019 16:40 - Svara

Hej, ska det verkligen vara bara ett ägg i denna sås? Jag frågar för att mängden olja är lika mycket som i grundreceptet för majonnäsen, men då ska man ha två ägg. Har ni skrivit fel?

undervarttak 2 augusti, 2019 18:49 - Svara

Hej Kristina!

Tack för att du uppmärksammat detta fel i receptet. Det ska vara 2,5 dl extra mild olivolja och då stämmer det med 1 ägg. Felet är nu ändrat och vi hoppas att du får njuta ofta av denna Rökiga majonnäs.

Jenny & Magnus

Kristina 6 augusti, 2019 09:54 - Svara

Ok, det är fortfarande mer olja än i grundreceptet så då undrar jag om den här blir för rinnig? Om jag redan har majonnäs borde jag väl kunna bara krydda den så den blir rökig?

undervarttak 6 augusti, 2019 10:56 - Svara

Hej Kristina!

Att tillsätta lite extra olivolja i receptet, som vi har gjort i detta fallet, gör att majonnäsen blir något tjockare vilket vi tycker om. Du kan givetvis smaksätta din färdiga majonnäs så den blir rökig i smaken.Ha en fortsatt fin dag!

Jenny & Magnus