Rostade rädisor

Rostade rädisor med tre sorters lök

Ingredienser

Rostade rädisor

För 2 personer

Tillagningstid:

45 minuter

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Cervera.

Rostade rädisor med tre sorters lök

Tillsammans med schalottenlök, vitlök och gräslök blir dessa rostade rädisor ett härligt tillbehör till grillat.

Rädisor

Det finns många olika sorter rädisor att välja på både runda, avlånga, röda, vita eller både röda och vita. Vi brukar ofta använda dem i sallader under sommaren och då äta dem råa och det kanske är det mest vanliga även hemma hos dig.

Rädisorna är rika på fibrer och innehåller både C-vitamin och natrium men även bl.a. kalcium och magnesium, en perfekt liten knöl hel enkelt!

Annons för kokboken Ren & Naturlig Mat

Recept med rädisor

Här i Paleoskafferiet hittar du flera goda recept med rädisor och vi kan rekommendera:

Ugnsrostade rädisor

Fram tills nu har vi som sagt mest använt rädisor i sallader och då råa men nu har vi även testat att rosta rädisorna i ugnen. Ett perfekt tillbehör både till kött, fisk och fågel när det ska grillas.

Så när det nästa gång är dax att ta fram grillen så testa detta spännande tillbehör på rostade rädisor med tre sorter lök!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skär bort blasten på rädisorna
  • Skölj och dela dem på mitten
  • Lägg dem i en bunke
  • Skala och dela schalottenlöken på mitten
  • Lägg ner i bunken med rädisorna
  • Häll ner ditt smälta ghee
  • Strö över flingsalt och grovmald svartpeppar
  • Rör om så allt blandar sig väl
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
  • Fördela ut rädisorna och schalottenlöken på plåten, gärna med snittytan nedåt

Rädisor och schalottenlök på en plåt

  • Rosta i 25 minuter i ugnen
  • Ta ut plåten och vänd ihop de rostade rädisorna och schalottenlöken i en hög
  • Pressa över vitlöksklyftorna och blanda ihop

Vitlök som pressas över rostade rädisor

  • Fördela på nytt ut rädisorna och schalottenlöken, nu med vitlök, över plåten
  • Rosta ytterligare ca 10 minuter

OBS! Ha koll så inte vitlöken blir bränd då blir den besk i smaken.

  • Ta ut och tillsätt önskad mängd klippt gräslök
  • Rör samman
  • Smaka eventuellt av med lite extra flingsalt och svartpeppar
  • Lägg upp och servera direkt

Njut tillsammans med nygrillat!

Rostade rädisor med tre sorters lök redo att serveras!

Goda tillbehör till grillat

Oavsett om det är fisk, kyckling, grönsaker eller en god köttbit som man lägger på grillen så är det alltid gott med ett härligt tillbehör att servera till det grillade.

Här här hittar du några goda favoriter från Paleoskafferiet!

Tid att Njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo kost mat nyttig nyttigt grilla grill grill tillbehör rädisa enkel glutenfri mejerifri sockerfri ren och naturlig mat recept middag tips inspiration vegetarisk sommar sallad