Paleoskafferiet

Små Brytbröd

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Små Brytbröd

Ger 8 bröd

Vid AIP, uteslut ägget.

Små Brytbröd

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
  • Häll över olivoljan och det varma vattnet
  • Rör samman lätt
  • Tillsätt det uppvispade ägget
  • Rör samman till en deg

 
Om du upplever degen kladdig tillsätt lite extra kokosmjöl

  • Forma degen till 8 små avlånga bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Snitta bröden med en vass kniv
  • Grädda mitt i ugnen i 35 minuter

Servera bröden varma!

Små Brytbröd 1

Saknar du ett gott bröd som du kan servera tillsammans med maten och som hjälper dig att få upp det sista av allt det goda på tallriken? Då är dessa Små Brytbröd perfekta!
 
Baka och Njut av dessa Små Brytbröd du också, till dina skaldjur, till din favorit soppa, till pajen eller varför inte till din Köttfärspanna!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Daniela 3 oktober, 2016 08:50 - Svara

Jag var lite skeptisk till dessa bröd för olivolja kan ta över ibland. Men oj vad goda! Även barnen åt av dem. Nu får jag bara hoppas de smakar lika gott efter att de varit i frysen

undervarttak 3 oktober, 2016 15:30 - Svara

Härligt Daniela

Det är ett väldigt bra bröd som passar till så mycket!

Magnus & Jenny

Dulce 3 oktober, 2016 18:50 - Svara

Kan man tillsätta lite vitlök? Saknar nämligen vitlöksbrödet!

Ann 2 november, 2016 13:44 - Svara

Tack för spännande och goda recept! Jag skulle dock vilja byta ut kokosmjölet i de små brytbröden vilket annat mjöl skulle ni då rekommendera?
Ann

undervarttak 3 november, 2016 15:51 - Svara

Hej Ann

Tack för dina fina ord!

Man kanske kan byta ut mot mandelmjöl, dock så behöver du ta tre gånger så mycket mandelmjöl mot angiven mängd kokosmjöl.

Lycka till

Magnus & Jenny

frida 31 december, 2016 11:55 - Svara

Kan man byta ut tapiokan mot tex mandel mjöl?

undervarttak 2 januari, 2017 15:41 - Svara

Hej Frida

Olika typer av mjöl har olika typer av egenskaper, det kommer inte fungera så bra att byta ut tapiokamjöl mot just mandelmjöl – men vet att det även fungerar med cassavamjöl.

Magnus & Jenny

Eva 11 januari, 2017 19:16 - Svara

Hej! Stämmer det att det ska vara 1,2dl olja och vatten? Det ska inte stå 1/2 ?

undervarttak 12 januari, 2017 13:31 - Svara

Hej Eva

1,2 av varje stämmer fint 🙂

Magnus & Jenny

mona 13 januari, 2017 18:07 - Svara

Nu har jag provat at göra dem men för mig blev de kletiga och inte så som de ser ut på bilden 🙁 vad kan jag ha glömt

Mvh Mona

undervarttak 17 januari, 2017 20:50 - Svara

Hej Mona

Man kan tillsätta lite extra kokosmjöl för att få en “fastare” deg. Prova gärna detta.

Magnus & Jenny

Emilia 9 mars, 2017 20:56 - Svara

Hej!
Vad skulle jag kunna använda istället för ägg? Jag är just nu inne i en AIP-diet och än så länge utesluter jag ägg.
Tack för ett fantastiskt “skafferi” med inspiration!
Mvh, Emilia

undervarttak 13 mars, 2017 15:55 - Svara

Hej Emilia

Det bör fungera helt utan ägg, testa gärna.

Magnus & Jenny

Emma 5 april, 2017 08:17 - Svara

Är tapiocamjöl ett måste eller är cassavamjöl lika bra? förstår inte skillnaden mellan dem två mjölsorterna riktigt.

mvh

undervarttak 5 april, 2017 19:42 - Svara

Hej Emma

Det är inte ett måste men det blir bättre. Man kan, som du skriver, även använda cassavamjöl men smak och konsistens blir lite annorlunda då och eventuellt får man tillsätta lite mer vätska.

Magnus & Jenny

Diana Sandell 7 september, 2017 12:59 - Svara

Kan man ersätta tapikostärkelse med något annat? Svårt hitta denna produkt.

undervarttak 9 september, 2017 10:29 - Svara

Hej Diana

Tapiocastärkelse kan finnas på hyllan med “Glutenfritt” i butiken, fråga gärna personalen om hjälp. Annars så finns detta i butiker med asiatisk inriktning samt på flera nätbutiker. Man kan ersätta Tapiocastärkelse med Cassavamjöl.

Magnus & Jenny

Anders 14 september, 2017 20:39 - Svara

Hej! Nu har jag provat detta recept två ggr, första gången exakt som det står då blev degen en sockerkakssmet. Andra gången minskade jag olja och vatten till 1 resp 0,7dl då blev degen riktigt kladdig. stämmer verkligen 1,2dl av både olja och vatten? Första gången fick jag tillsätta 1dl kokosmjöl för att degen ens skulle hålla ihop. Bröden såg ut som kokostoppar då jag fick klicka ut dem med skedar.

undervarttak 5 oktober, 2017 09:46 - Svara

Hej Anders

Så tråkigt att det inte blivit bra. Ja angivelserna i receptet stämmer fint.

Dock så kan olika producenters kokosmjöl variera och ge lite olika resultat. Det innebär att man, beroende på vilket kokosmjöl man använder, kan behöva öka mängden.

Magnus & Jenny

Maria 16 september, 2017 23:35 - Svara

Hej. Det står inget om bakpulver som ju ofta är med annars. Det ska alltså inte vara bakpulver i?

undervarttak 20 september, 2017 10:44 - Svara

Hej Maria

Receptet stämmer, det finns inget bakpulver i detta brödet.

Magnus & Jenny

Susanne 19 oktober, 2018 12:12 - Svara

Hej
Längtar så efter bröd och blev glad att hitta detta recept men trots att jag följt receptet blir det inte samma resultat som bilden visar. Mitt bröd reser sig ingenting. Vilken märke på kokosmjöl använder ni? Jag använder Risentas och har även bakat två andra brödrecept (AIP) och misslyckat i båda fallen. Där ingick Cassavamjöl i ett av fallen ,någonting blir fel?

undervarttak 26 november, 2018 13:17 - Svara

Hej Susanne

Så tråkigt att det inte blev bra. Ja det kan vara märket på kokosmjölet som varierar något – alltid svårt att veta. Vi använder lite olika, bland annat från Kung Markatta.

Magnus & Jenny

Rosy 27 januari, 2019 18:28 - Svara

Heeeeej!
För mig det blev en succé !!!!
Tusen tack för recepten !

undervarttak 28 januari, 2019 15:15 - Svara

Underbart att höra, tack!

Magnus & Jenny

Emilia 23 februari, 2019 14:24 - Svara

Funderar på om det går att ersätta olivoljan med kokosolja och hur mycket kokosolja då i sådana fall? Smälta den först och ta lika mängd? Jag har en doftfri ekologisk kokosolja.