Ingredienser

Vispad kokosmjölk/grädde
500 ml kokosmjölk
Efter tycke & smak äkta vaniljpulver
Vispad kokosgrädde

Vispad kokosmjölk

Att vispa kokosmjölk kan vara svårt och det var det för oss också många gånger innan vi kom på knepet som fick oss att lyckas varje gång!
 
Hemligheten är att ALLT måste vara kallt!
 
Så här gör du
 

  • Ställ kokosmjölken som du ska vispa i frysen i 1 till 1,5 timme (OBS mjölken ska inte frysa till en klump utan bara bli riktigt kall) innan du vispar den
  • Ställ in skålen och visparna du ska använda i kylskåpet samtidigt
  • När kokosmjölken blir kall så skiljer sig vattnet från grädden i kokosmjölken och det är enbart grädden du ska använda
  • Ta ut kokosmjölken ur frysen, OBS skaka den inte
  • Klipp upp förpackningen och ös över den tjocka och krämiga kokosgrädden i den kalla skålen. Du märker när du når vattnet, då blir färgen gråaktig, detta ska du INTE använda (spara till t.ex. brödbak eller liknande)
  • Vispa nu kokosgrädden härligt fluffig
  • Smaksätt eventuellt med lite äkta vanilj

Vispad kokosgrädde1

Lycka till och njut av god vispad kokosmjölk till hallonkakan, våfflan, kladdkakan, bananplättarna eller semlan.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus grädde Paleo paleorecept Sverige recept kokosgrädde
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Gabriella 23 oktober, 2014 22:21 - Svara

Jag skulle vilje frága, vilken kokosmjölk använder Ni?
Tack ska du ha.
MVH:
Gabriella

undervarttak 24 oktober, 2014 09:59 - Svara

Hej Gabriella

Vi använder ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack.

Hälsningar
Magnus & Jenny

mirja 26 oktober, 2014 11:27 - Svara

Det finns en sorts kokosgrädde på Ica Maxi som är god och lättvispad och heter Kara som jag använder!
Hälsningar Mirja

undervarttak 26 oktober, 2014 13:20 - Svara

Hej Mirja

Tack för tipset, vi är dock lite osäkra på hur ”kokosextrakt” tas fram. Vet inte om det innefattar någon typ av process.

Magnus & Jenny

Frufura 5 november, 2014 16:42 - Svara

Alltså funkar det med vilken kokosmjölk som helst? I vår lilla butik har jag bara hittat någon superlätt variant med 0,5% fett. Kan den verkligen vispas? Eller är det någon annan kokosmjölk ni köper?

undervarttak 5 november, 2014 17:42 - Svara

Hej

Vi använder ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack.

Magnus & Jenny

Frufura 5 november, 2014 16:43 - Svara

Aha! Ser att Ni redan svarat vad ni använder för mjölk, är den fetare?

undervarttak 5 november, 2014 17:44 - Svara

Hej

Ja, den vi använder har 17% fett. Om den du tittat på enbart har 0,5% fett så innehåller den troligen mest vatten…

Magnus & Jenny

Sofia Karlsson 18 januari, 2015 10:40 - Svara

Hej
Är det alltid ”extra creamy” som ni använder till alla era recept?

undervarttak 18 januari, 2015 14:57 - Svara

Hej Sofia

Vi använder ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack till våra recept.

Magnus & Jenny

Marie Lundström 25 januari, 2015 23:29 - Svara

Gjorde enligt beskrivning men grädden blev alldeles grynig, inte alls gott :( vad gjorde jag för fel tro….använde Santa Marias extra creamy, hade haft den i kylen, vispar och skål i frysen. Blev snabbt tjockt när jag vispade men ”fettgrynig” Felsök?
Hälsningar Marie

undervarttak 29 januari, 2015 12:58 - Svara

Hej Marie

Vad tråkigt att det inte blev bra, alltid trist när man misslyckas med ett ”recept”.

Kokosmjölken ska även den vara i frysen enligt anvisningarna. Använder du den på tetrapack? Men vi vet inte exakt vad som kan gått fel för dig, kanske det var något fel på mjölken från början, kanske det är för att den stod i kylen, eller helt enkelt en tillfällighet…

Magnus & Jenny

AnnaMaria 15 februari, 2015 17:52 - Svara

Hej! Har haft en kokosmjölk av märket ni tipsar i kylen i veckor för när jag åka våga mig på att testa göra kokosgrädden som alla pratar om….nervöst!
Så dagen D. Ställde allt i frysen i två timmar. Öppnar frp o det va illhårt. Visst när jag kom ner under halvvägs i förp så blev det vattnigt. Det tog jag alltså inte. Däremot sånt som va hårt. Vispar men det är massor av hårda klumpar som vägrar vispas sönder/resulterar istället i att det skvätter massor…..dessa frusna bitar av kokosmjölken låg överst i förp o nej jag har inte skakat

undervarttak 16 februari, 2015 09:55 - Svara

Hej AnnaMaria

Aj då, vad tråkigt. Två timmar i frysen är för länge, i receptet så står det 1 – 1,5 timmar och man får ha lite koll (allt beror ju på din frys och hur kall den är) så att inte allt fryser – det ska enbart tjockna och separera. Bara att prova igen :)

Lycka till!
Magnus & Jenny

Sanna 24 mars, 2015 21:47 - Svara

Hej hej, jag har nyss gett mig på att prova detta. Nyfiken på hur länge ni vispar för att få bra konsistens? Gissar att jag vispade lite för länge, den såg fin ut men jag körde lite till och då uppstod en grynig konsistens, som om den skar sig. Såg att någon ovan nämnt detta, kanske handlar det om att vi vispat för länge eller för hårt?

Tack för många fina recept!
Sanna

undervarttak 26 mars, 2015 14:15 - Svara

Hej Sanna

Kan vara så att du vispat för länge, men lite svårt för oss att säga vad som gått fel. Vi använder ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack, har du den också?

Magnus & Jenny

Kicki Granström 30 mars, 2015 12:11 - Svara

Hej ! Jag har tänkt att prova på Paleo nu har bla artros i knän inflammerat titt som tätt!
Jag undrar soja produktersom cremfaiche är det dåligt eller ?
Hälsningar Kicki

undervarttak 31 mars, 2015 19:10 - Svara

Hej Kicki

Baljväxer (soja) och Mejervaror (cremfaiche) ingår inte i en Paleo kost. Om du har inflammationer i kroppen så är en Paleo kost väldigt bra då den är just inflammationshämmande, ett tips är också att ta kosttillskott på Omega3 och även ta 3 msk kokosolja per dag.

Magnus & jenny

Sara 2 april, 2015 17:57 - Svara

Hej på er! Tack för många bra recept! Idag provade jag vispa kokosmjölk …valde Santa Maria organic coconut milk, resultatet blev helt perfekt!
Glad påsk!

undervarttak 20 april, 2015 15:20 - Svara

Härligt Sara, tack snälla!

Magnus & Jenny

Linda 24 april, 2015 18:08 - Svara

Hej och tack för toppen recept! Det blir blåbärsmuffins imorrn på barnkalaset, mums.
Tänkte vispa kokosgrädde till och funderar liksom ni på vad kokosnötsextrakt innebär. Ser att ni använder Santa Maria extra creamy coconut milk, men läser på baksidan av den – 80% kokosnötextrakt och vatten. Det är därför det är konstigt att trots att den är fetare än vanlig kokosnötsmjölk är i flytande form. De andra Markattas osv. är ju separerade när man köper dem – kokosfettet på toppen och vatten i botten. Försöker googla men blir inte klokare på det. Äter hur mycket kokosmjölk som helst i vår familj, bla i smoothie varje morgon. Trist att man måste välja på ekologisk kokosnötsmjölk i ”giftig” konservburk, eller kokosnötextrakt (?) i tetrapak, eller blue dragon med några E-nummer! Hmm. Får påbörja en jakt på bra kokosmjölk.
Tack för inspiration!

undervarttak 28 april, 2015 09:23 - Svara

Hej Linda

Tack för dina fina ord om våra recept!

Ja det är lite konstigt och vi har inte heller hittat några bra svar angående ”kokosnötextrakt”. Vet dock att det stod enbart ”kokosnöt” i ingredienslistan på Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk tidigare…

Magnus & Jenny

Sofia 2 juni, 2015 21:34 - Svara

Kan man förvara den vispade grädden i kylen till dagen efter? Eller säckar den ihop efter ett tag?

undervarttak 4 juni, 2015 09:01 - Svara

Hej Sofia

Den sjunker ihop något och blir ”fastare”, men det smakar fortfarande gott :)

Magnus & Jenny

Thomas 11 juli, 2015 12:59 - Svara

Hej! Hur länge kan vispad kokosmjölk stå i kylskåp?

undervarttak 13 juli, 2015 12:07 - Svara

Hej Thomas

Konsistensen på den vispade kokosmjölken förändras när den står i kyl under ett tag, den blir ”hårdare”. Alltså inte lika fin. Men som svar på din fråga så håller den under 3-5 dagar.

Magnus & jenny

Kjelle 2 januari, 2016 19:20 - Svara

Hej! Tack för bra tips! Vi undrar över vätskan som blir kvar i burken när man vispat det tjocka, det som ser ut som kokosvatten. Finns det några tips på hur man kan använda det? Till matlagning eller desserter eller nåt?
Eva o Kjelle

undervarttak 3 januari, 2016 14:06 - Svara

Hej Eva och Kjelle

Man kan med fördel använda vätskan till bakning, fungerar utmärkt!

Magnus & Jenny

Ingela 5 mars, 2016 11:53 - Svara

Hej,
Santa Maria Cocnut Milk på tetra innehåller 80% kokosnötextrakt. Vad är det? Är det äkta vara?
Hälsningar
Ingela

undervarttak 11 mars, 2016 09:19 - Svara

Hej Ingela

Ja det ska vara äkta vara.

Magnus & Jenny

Mikael 2 maj, 2016 13:36 - Svara

Finns ju bättre och friskare cocosmjölk/grädde än santa Maria skräpet

undervarttak 4 maj, 2016 13:59 - Svara

Hej Mikael

Du får gärna utveckla din kommentar.

Magnus & Jenny