Paleoskafferiet

Mango Chutney

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Mango Chutney

Receptet är för 4 personer

2 st mango
1 st röd paprika
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
1 st lime (saften)
0,5 -1 msk curry
1 krm chiliflakes
Efter tycke & smak kokosolja

Kokosolja att steka i.

Mango Chutney

Mango Chutney

Så här gör du
 

  • Rensa och dela paprikan i mindre bitar
  • Skala och skär rödlöken i små bitar
  • Dela, kärna ur och skär mangon i mindre bitar
  • Skala och finriv ingefära
  • Skala vitlöksklyftorna
  • Sätt på en stekpanna eller större kastrull på spisen och klicka i lite kokosolja
  • Börja med att bryna ingefäran och vitlöksklyftorna, som du pressar ner i pannan, på medelvärme
  • Låt bryna ca 1 min
  • Häll i paprikan och rödlöken och bryn ytterligare någon minut
  • Häll i mangon och pressa över limesaften och smaksätt med curry och chiliflakes
  • Rör om och låt steka ihop några minuter tills paprikan, löken och mangon är mjuka

Mango Chutney 1

Mango Chutney 2

Nu är din Mango Chutney klar att avnjutas! Ät den varm eller kall till kyckling, fisk, kött eller grillat. Fantastisk god till det mesta. Förvara den Mango Chutney som blir över i kylskåpet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus shutney Paleo recept röra
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se