Mango Chutney

Ingredienser

Mango Chutney

Receptet är för 4 personer

Tillagningstid:

20 minuter

2 st   
1 st   
1 st   
2 st   
1 msk   
1 st   
0,5 -1 msk   
1 krm   
Efter tycke & smak   

Ghee eller kokosolja att steka i.

Husgeråd

Mango Chutney

Så här gör du

  • Rensa och dela paprikan i mindre bitar
  • Skala och skär rödlöken i små bitar
  • Dela, kärna ur och skär mangon i mindre bitar
  • Skala och finriv ingefära
  • Skala vitlöksklyftorna
  • Sätt på en stekpanna eller större kastrull på spisen och klicka i lite kokosolja eller ghee

Köp ghee

  • Börja med att bryna ingefäran och vitlöksklyftorna, som du pressar ner i pannan, på medelvärme
  • Låt bryna ca 1 min
  • Häll i paprikan och rödlöken och bryn ytterligare någon minut
  • Häll i mangon och pressa över limesaften och smaksätt med curry och chiliflakes
  • Rör om och låt steka ihop några minuter tills paprikan, löken och mangon är mjuka

Mango Chutney 1

Mango Chutney 2

Nu är din Mango Chutney klar att avnjutas! Ät den varm eller kall till kyckling, fisk, kött eller grillat. Fantastisk god till det mesta. Förvara den Mango Chutney som blir över i kylskåpet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus shutney Paleo recept röra
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon] och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken [shoppingcarticon]