
Mango Chutney
Så här gör du
- Rensa och dela paprikan i mindre bitar
- Skala och skär rödlöken i små bitar
- Dela, kärna ur och skär mangon i mindre bitar
- Skala och finriv ingefära
- Skala vitlöksklyftorna
- Sätt på en stekpanna eller större kastrull på spisen och klicka i lite kokosolja eller ghee
- Börja med att bryna ingefäran och vitlöksklyftorna, som du pressar ner i pannan, på medelvärme
- Låt bryna ca 1 min
- Häll i paprikan och rödlöken och bryn ytterligare någon minut
- Häll i mangon och pressa över limesaften och smaksätt med curry och chiliflakes
- Rör om och låt steka ihop några minuter tills paprikan, löken och mangon är mjuka
Nu är din Mango Chutney klar att avnjutas! Ät den varm eller kall till kyckling, fisk, kött eller grillat. Fantastisk god till det mesta. Förvara den Mango Chutney som blir över i kylskåpet.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus shutney Paleo recept röra
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Maj-Britt Bergström 11 oktober, 2019 10:46 -
Kan man använda fryst Mango? Hur mycket då?
Mvh Maj-Britt
undervarttak 13 oktober, 2019 16:08 -
Hej Maj-Britt
Ja det går fint med fryst mango och ta då omkring 500 gram.
Magnus & Jenny