Paleoskafferiet

Grillade Leverspett

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Grillade Leverspett

För 4 personer (ger 4 spett)

700 g lever
12 st skivor bacon
2 st rödlök
8 st champinjoner
Efter tycke & smak ekologisk grillkrydda

*Om grillkryddan du använder inte innehåller salt får du tillsätta även detta. Vi rekommenderar himalayasalt eller havssalt.

**OBS! Det går även utmärkt att steka ihop de olika ingredienserna i en stekpanna om man inte har tillgång till en grill.

Grillade Leverspett

Så här gör du

  • Lägg levern i kallt vatten ca 10 minuter innan du ska börja
  • Lyft upp levern ur vattnet och torka av den lätt
  • Skär bort sega hinnor på levern och dela till grillbitar
  • Rulla baconet till rulla
  • Skala och dela rödlöken i klyftor
  • Dela champinjonerna på mitten
  • Blanda önskad mängd av ingredienserna på spetten
  • Krydda med ekologisk grillkrydda (och även himalayasalt/havssalt om grillkryddan inte innehåller salt*)
  • Lägg på grillen** och grilla några minuter tills de fått fin färg
  • Rulla på spetten litet då och då under grilltiden för jämn grillyta

 
Servera dina leverspett med ugnsrostade rotfrukter, en härlig grön sallad och varför inte lite Rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin!
 
Älskar du lever eller bara vill testa något nytt och spännande. Då måste du göra dessa underbara leverspett, så enkelt och gott!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus inälvsmat näringstät mat Paleo paleorecept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Tips på en Ekologisk engångsgrill, Eco Grill – klicka här !

Maria 22 juli, 2016 08:18 - Svara

Dom här spetten är så, så goda!! Alla i familjen älskade dom, även barnen (utom löken som dom alltid pillar bort.. ;)! Tack för alla goda recept ni delar med er av!!

undervarttak 2 augusti, 2016 13:31 - Svara

Hej Maria

Tack snälla för dina fina ord, vad glada vi blir!

Magnus & Jenny