Paleoskafferiet

Leverpastej

undervarttak , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Leverpastej

Ger 1 stor burk

400 g lever
200 g nötfärs
1 st gul lök
1 st äpple
50 g ghee
3 st vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk färsk finhackad rosmarin
2 tsk himalayasalt/havssalt

Vi använder nötlever i detta receptet.

Lite extra ghee att steka i.

Vid AIP, man kan byta ut ghee mot kokosolja.

Leverpastej

Att göra sin egen leverpastej är inte alls så svårt som man kan tro.
 
Så här gör du
 

  • Lägg levern i kallt vatten ca 10 minuter
  • Lyft upp och torka levern torr med lite papper
  • Putsa din lever ren från hinnor
  • Skär i mindre bitar
  • Skala och hacka löken och äpplet
  • Stek mjuka i en stekpanna i lite ghee
  • Häll ner löken och äpplet i en matberedare med knivblad

Leverpastej7

  • Stek levern , den ska fortfarande vara lite rosa i mitten, och häll över i matberedaren
  • Stek nötfärsen och häll ner även den i matberedaren

Leverpastej4

  • Tillsätt ghee
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt ingefära, rosmarin och havssalt

Leverpastej8

  • Mixa allt i matberedaren tills smeten är helt slät eller till valfe konsistens
  • Lägg smeten i lufttäta glasburkar och ställ kallt

Leverpaste3

  • Låt stå över natten innan du avnjuter din leverpastej

 
Leverpastejen håller minst en vecka i kylskåp, men den går även bra att frysa.
 
Njuta av en god smörgås med leverpastej och gurka, oavsett om det är på ett knaprigt PaleoknäckeFröknäcke eller något annat gott bröd från Paleoskafferiet så smakar det mer än ljuvligt till en kopp med värmande te.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Nina Sundell Eronn 21 januari, 2017 10:46 - Svara

Tack så mycket för detta otroligt goda recept på leverpastej. Jag använde kycklinglever då de inte hade ungnötslever i affären men det blev jättefin smak.

Niklas 22 september, 2018 14:39 - Svara

Efter att ha börjat med Paleo och innan har leverpastej varit fovarit pålägget så vill jag tacka jättemycket för detta väldigt goda recept!

undervarttak 16 oktober, 2018 18:40 - Svara

Tack snälla Niklas, fantastiskt roligt att höra!

Magnus & Jenny