
Tomatpaj med pesto
En vegetarisk god paj som passar att servera precis som den är, tillsammans med en sallad, på buffébordet eller som ett gott tillbehör till fisken, kycklingen eller köttet.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mät upp och mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare med knivblad
- Tryck ut degen i en pajform eller en stekpanna som tål ugnsvärme
- Nagga degen med en gaffel
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills den börjar få lite färg och känns torr
- Förbered din pesto
- Mät upp och rosta dina solroskärnor gyllene i en torr stekpanna, om du inte har färdigrostade
- Skölj kirskålen/bladspenaten och lägg i en mixer
- Tillsätt basilika, vitlöksklyftor, rostade solroskärnor och olivolja
- Mixa samman till en pesto
- Smaka av med himalayaslt/havssalt och nymald svartpeppar
- Bred ut peston i botten på det förgräddade pajskalet
- Skölj och skär zucchinin i tunna skivor
- Fördela zucchinin över peston
- Skölj och dela tomaterna på mitten
- Fördela över pajen med snittytan uppåt
- Skala och strimla rödlöken tunt
- Sprid ut över pajen
- Ringla över lite olivolja och strö över lite salt och nymald svartpeppar
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills tomaterna börjar få en lite “grillad” yta
Peston som vi använder i receptet är gjord på kirskål som är perfekt att plocka och använda till pesto, i sin sallad eller smoothie men det går givetvis även att använda bladspenat, basilika, ramslök, morotsblast eller vad man önskar att göra sin pesto på.
Ät och Njut av denna goda Tomatpaj med pesto!
Här hittar du fler goda recept på paj.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept sverige paleosverige paleotips paleomat paleopaj mat matblogg paleoblogg matinspiration
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore
Lotta 23 september, 2018 20:39 -
Wow, riktigt god paj! Jag blandade spenat med person, vilket var en hit :-). Tack för bra recept!
undervarttak 16 oktober, 2018 18:40 -
Tack snälla Lotta och fint tips!
Magnus & Jenny
Cecilia 9 februari, 2021 10:35 -
Vansinnigt god paj, jag kryddade med citronpeppar och hade lite cayenne i peston, blev en extra kick. Kör Paleo strikt så pajskalet var välkommet efter ett par veckor utan bröd:-)
undervarttak 9 februari, 2021 16:52 -
Hej Cecilia
Så roligt att höra, tack snälla! Bra tips också.
Magnus & Jenny
Emelie 21 juni, 2021 21:25 -
Hej!
Skulle det passa att ha en äggstanning till denna?
Vill hitta något att ersätta västerbottenpajen med för kräsna icke paleo gäster på midsommar.
undervarttak 23 juni, 2021 12:17 -
Hej Emelie
Ja det tror vi skulle fungera, bara att testa och se.
Magnus & Jenny
Hjördis Går det bra stt frysa pajen blir mycket för 1person 24 april, 2022 10:09 -
Går det
undervarttak 24 april, 2022 10:20 -
Hej Hjördis
Ja det går fint att frysa pajen. Man kan med fördel värma pajen innan man önskar äta den nästa gång.
Magnus & Jenny