Ingredienser

Äggfria Chokladplättar på bananmjöl

Ger 4 st plättar

Tillagningstid:

15 minuter

Att steka i:
ghee
alt. kokosolja
Vid AIP:

Byt ut raw kakao mot carobpulver (eller bara uteslut kakao från receptet) och använd kokosolja att steka i. Uteslut mandelsmör och mandel vid servering.

Äggfria chokladplättar på bananmjöl

Äggfria chokladplättar på bananmjöl

Äggfritt, glutenfritt och mejerifritt. Dessa äggfria chokladplättar på bananmjöl har allt man kan önskar om man vill undvika detta i sin kost.

Äggfritt

Anledningen till att man väljer att äta äggfritt kan vara många.
 
Att man t.ex. har en känslighet mot ägg, på det ena eller andra sättet (äggvita/äggula), eller äter enligt AIP – autoimmuna protokollet vilket är ett antiinflammatoriskt kostupplägg för att läka kroppen.

Bananmjöl

Bananmjöl är ett helt naturligt glutenfritt mjöl som görs av grön matbanan. Ett spännande mjöl för alla oss som äter glutenfritt.

Bananmjöl

Vill du veta mer om bananmjöl så gör ett besök på vår blogg här Under vårt tak och läs vår artikel om Bananmjöl.

Frukost, mellanmål eller bara när lusten faller på

Laga och njut av dessa Äggfria chokladplättar på bananmjöl!

Så här gör du

Lägg upp och servera tillsammans med förslagsvis lite skivad banan, mandelsmör och hackad mandel. MUMS!

Äggfria chokladplättar på bananmjöl toppade med banan, mandelsmör och hackad mandel

Plättar och pannkaka

Här i Paleoskafferiet hittar du många goda recept på plättar och pannkaka som är helt fria från gluten, mejerier och vitt socker. Du kanske är intresserad av:

Tid att Njuta!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo kost mat äggfri glutenfri mjölkfri mejerifri inspiration må bra läkande ibs ren naturlig nyttig frukost nyttigt  god recept

Josefine 27 februari, 2022 13:51 - Svara

Går det att byta ut bananmjöl mot kokosmjöl?

undervarttak 27 februari, 2022 14:14 - Svara

Hej Josefine

Det går sannolikt, men olika mjölsorter har olika egenskaper vilket gör dem mer eller mindre bra för olika “saker”. Om du väljer att använda kokosmjöl så tror vi att du enbart bör ta en tredjedel av angiven mängd. Vill även vara tydlig med att smak och konsistens kan förändras i förhållande mot originalreceptet när man byter ut en råvara.

Hoppas att detta är till hjälp i dina funderingar

Magnus & Jenny

Monika Janson 14 maj, 2022 08:23 - Svara

Hej,
Fungerar smeten i våffeljärn?

undervarttak 14 maj, 2022 09:09 - Svara

Hej Monika

Vi har inte provat, men testa gärna och se om det fungerar.

Magnus & Jenny