Ingredienser

Grillad vårglädje

För 4 personer

500 g färsk grön sparris
2 st zucchini
4 st små rödlök
Efter tycke & smak olivolja
1 dl mandel
Efter tycke & smak flingsalt
Efter tycke & smak svartpeppar

Vid AIP, uteslut mandel.

Grillad vårglädje

Så här gör du
 

  • Skölj och skär bort det ”hårda” längst ner på sparrisen
  • Skölj och skär bort lite på ändarna av zucchinin
  • Skär zucchinin på längden i ca en halv centimeter tjocka skivor
  • Skala och dela rödlöken på mitten
  • Pensla samtliga ingredienser med lite olivolja
  • Torrosta mandeln i en stekpanna på medelvärme tills den får lite färg, rör om då och då

 
Tips! vid nötallergi går det lika bra att torrosta solroskärnor och vid AIP utesluter man mandel helt.
 
Grillad vårglädje 1
 
 Dax för grillen

  • Lägg på rödlöken först, då den bör gå med hela grilltiden 8-10 minuter, vänd efter halva tiden*
  • Zucchinin grillas totalt i 5 minuter, vänd efter halva tiden*
  • Sparrisen grillas i ca 4 minuter, rulla på den lite under grilltiden*
  • Lägg upp på fat
  • Strö över den torrostade mandeln, flingsalt och lite svartpeppar

 
* Grilltiden beror på mängden kol och hur nära glöden gallret ligger…
 
Ät och Njut tillsammans med grillat kött, fisk eller fågel och eventuellt en god sås!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo recept sverige grilla grillkväll paleoblogg paleorecept vegetariskt grilla bbq
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore
 
Tips på en ekologisk engångsgrill, Eco Grill – klicka här!