Ingredienser

Mustig Köttgryta

För 4-6 personer

Mustig Köttgryta

Så här gör du

  • Dela högreven i mindre delar (grytbitar)
  • Salta och krydda grytbitarna med himalayasalt/havssalt och mald kryddpeppar
  • Bryn köttet i en stekpanna så det får en stekyta
  • Lägg över köttet i en stekgryta

Köp stekgryta

  • Dela eventuellt champinjonerna och hacka löken
  • Bryn champinjonerna och löken i stekpannan tills de fått lite färg
  • Lägg över i stekgrytan
  • Häll över vatten, ska precis täcka allt i grytan
  • Lägg ner lagerblad, kryddpepparkorn, himalayasalt/havssalt och rosmarinskvisten
  • Låt småkoka sakta under lock i 1 timme (kolla då och då så att det inte kokar torrt, fyll på med lite vatten i så fall)
  • Skala, kärna ur och dela äpplet i tärningar
  • Skala och skär morötterna i slantar
  • Häll ner i grytan och rör om
  • Tillsätt eventuellt mer vatten
  • Låt koka ytterligare i ca 30 minuter
  • Kolla så att köttet faller isär fint och morötterna känns mjuka
  • Plocka upp, lagerblad, kryddpepparkorn och rosmarinskvisten
  • Red med lite arrowrot (pudra över och rör om)
  • Smaka av med salt och peppar
  • Klipp över lite persilja och servera

 
Ät och Njut av din Mustiga köttgryta tillsammans med Ugnsrostade rotfrukter, Paleolingonsylt och en stor och härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept Sverige långkok
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Anneli Dahlin 7 februari, 2016 19:19 - Svara

Toppen gryta, otroligt god!

Zanne Petersen 13 februari, 2016 10:35 - Svara

Eftersom jag inte äter annat kött än fågel och fisk undrar jag om jag kan byta högreven mot något annat? Eller ska jag bara byta recept?

undervarttak 15 februari, 2016 16:58 - Svara

Hej Zanne

Just detta recept är framtaget med högrev, men det fungerar säkert med fågel – justera receptet så att det passar dig.

Magnus & Jenny

Gunilla 22 februari, 2016 19:53 - Svara

Hej! Tänkte göra köttgrytan. Det står att man kan bryna köttet i kokosolja. Använder ni kokosolja med kokossmaken kvar eller den kokosoljan där smaken är borttagen? Oj, det blev komplicerat

undervarttak 24 februari, 2016 20:29 - Svara

Hej Gunilla

Vi använder “vanlig” kokosolja, men du kan också använda animaliskt fett eller ghee.

Magnus & Jenny

Rosy 22 januari, 2017 14:17 - Svara

Åh jag har längtat efter denna recepten!!! Nyss ätit och det är otrooooligt gott..mina gäster vill följa Paleo med från och med idag 😀 Tack en gång till !

undervarttak 30 januari, 2017 14:29 - Svara

Underbart att höra Rosy, tack!

Magnus & Jenny

Gabriella 24 januari, 2017 23:15 - Svara

Hej. Kan man göra denna i en Croc Pot? 🙂

undervarttak 30 januari, 2017 14:32 - Svara

Ja det går fint Gabriella.

Magnus & Jenny