Sparrissoppa med räkor

Sparrissoppa med räkor

Ingredienser

Sparrissoppa med räkor

För 2 personer

Tillagningstid:

40 minuter

500 g   
200 g   
1 st   
1 st   
5 dl   
0,5 dl   
1 msk   
  
  
  
  

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller räkor.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp, Vitaminer.nu och Cervera.

Sparrissoppa med räkor

Med ljuvlig sparris och goda räkor sätter denna Sparrissoppa med räkor en extra lyxig guldkant på livet.

Kort och gott om sparris

Sparris är en av de första spröda primörerna som sträcker sig mot vårsolen när allt börjar vakna till liv igen efter vintern och visst är den underbar!

Sparris är antingen vit eller grön i färgen och är rik på folsyra som är extra bra när man är gravid.

Det finns gott om fibrer i sparris och den innehåller både C-vitamin, E-vitamin, K-Vitamin och A-vitamin. Den innehåller också mineraler som Zink och Kalium.

Så sparrisen är en toppenprimör!

Gott med soppa

En härlig soppa kan man laga och njuta av året runt och det är något vi gärna gör här hemma Under vårt tak.

Vi välkomnar med glädje denna krämiga Sparrissoppa med räkor in i Paleoskafferiet!

Så här gör du

Förbered garnityr
  • Skär av knoppen på hälften av mängden sparris, skär av ca 4 cm
  • Koka upp vatten i en kastrull med lite salt
  • När det koka, tillsätt sparrisknopparna och koka i 3 minuter
  • Häll av vattnet och lägg sparrisknopparna i iskallt vatten för att få dem att behålla sin fina färg och lite krispighet
  • Skala räkorna och lägg i en skål
Soppan
  • Bryt av det vita och lite torra på sparrisen och skär resterande sparris i ca 2 cm stora bitar
  • Skala och hacka löken
  • Låt löken svettas i en kastrull på medelvärme i lite olivolja, ca 5 minuter
  • Skala och pressa ner vitlöksklyftan
  • Tillsätt sparrisbitarna
  • Rör om och låt bryna samman i 5-10 minuter, tills sparrisen börjar mjukna
  • Häll på grönsaksbuljongen
  • Låt allt koka och reducera under lock i 10-15 minuter tills sparrisen känns helt mjuk
  • Dra bort kastrullen från spisen och mixa soppan slät i en mixer
  • Häll över den släta soppan i kastrullen
  • Tillsätt pressad citron och kokosmjölk
  • Rör samman och smaka av med havssalt och svartpeppar
  • Låt soppan koka upp
  • Nu är din sparrissoppa klar att serveras
Vid servering
  • Fördela de förvällda sparrisknopparna och skalade räkor i soppskålar och häll på varm och härlig sparrissoppa
  • Toppa med lite extra kokosmjölk, nymald svartpeppar och lite dill

Ät och Njut!

Sparrissoppa med räkor redo att avnjutas!

Fler goda recept med sparris

Låt dig också inspireras av dessa härliga recept med sparris som du hittar här i Paleoskafferiet:

  1. Färgstark vårsallad
  2. Kokt vit sparris med ljuvliga tillbehör
  3. Grillad vårglädje med rostad mandel
  4. Sparrispytt med sötpotatis

Du får inte heller missa vår härliga Hollandaisesås på ghee som passar perfekt till sparris!

Tid att Njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp, Vitaminer.nu och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera.

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo palekost mat mjölkfri glutenfri mejerifri nyttig enkel ren och naturligt vegetarisk vegetariskt soppor recept