Fräsch Gurksallad

Fräsch Gurksallad

Denna fräscha Gurksallad får den annars ganska enkla gurkan att nå nya höjder och smaker!

Gurka

Gurka är en av de vanligaste grönsakerna som köps hem i de svenska hemmen. Den är god att lägga på pålägget på smörgåsen eller skära ner i salladen.
 
Gurka är ofta en av de första grönsakerna som man får bekanta sig med som barn och tycker att det är lite spännande att tugga på.

Recept med Gurka

Två goda recept med gurka som du kan hitta här i vår receptbank Paleoskafferiet är:

Gurksallad

Nu vill vi dela med oss av denna ljuvliga Gurksallad som du förslagsvis serverar tillsammans med grillat eller som en fräsch sallad på buffébordet en varm och härlig dag!

Så här gör du

  • Skölj och halvera gurkorna på längden
  • Skär i ca 3 mm tjocka skivor med en mandolin eller kniv
  • Lägg ner gurkan i en bunke
  • Skala, dela och strimla rödlöken
  • Blanda ner med gurkan
  • Häll upp kokosyoghurt i en skål
  • Riv ner zest från citronen och pressa sedan ner saften
  • Pressa ner vitlöksklyftan
  • Tillsätt dillen
  • Blanda samman
  • Häll blandningen över gurkan och rödlöken
  • Rör ihop så det blandar sig väl
  • Smaka av med lite havssalt och svartpeppar
  • Ställ in i kylen och låt den stå ca 30 minuter innan servering

Blir extra fräsch och god om den serveras kyld!

En Fräsch Gurksallad framdukad i en skål redo att avnjutas

En god och nyttig sallad

Här i Paleoskafferiet hittar du receptet på många härliga sallader för olika tillfällen. Vi kan rekommendera:

Tid att njuta!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo paleokost vegetariskt nyttigt nyttig matglädje mejerifri mjölkfri glutenfri glutenfrikost Under vårt tak sommar grillsallad grilltillbehör vardagssallad enkel sverige mat