Grönkålspesto

Grönkålspesto upplagt i en skål

Ingredienser

Grönkålspesto

Ger ca 3 dl

Tillagningstid:

15 minuter

Husgeråd

* Mandeln går bra att byta ut mot solroskärnor vid allergi.

Allergiinformation: Receptet innehåller solroskärnor och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken, Cervera.

Grönkålspesto

Grönkål är något som vi äter mycket av under höst och vinter här hemma och det kan vara allt från att blanda ner det i salladen, använda i pajen eller i gratängen.

I Paleoskafferit hittar du redan många goda recept med grönkål. Gör gärna et besök och låt dig inspireras!

Nyplockad grönkål i korg

Olika sorter pesto

När man pratar om pesto så kanske man framförallt tänker basilika, vitlök, pinjenötter, parmesan och olivolja. Men det går ju att göra så många goda varianter på pesto.

Ramslökspesto är en favorit när man plockar ramslök färsk på våren (lokalt fridlyst i Blekinge) och under vintern gör vi gärna vår pesto på grönkål.

Rör ner lite pesto i din zucchinipasta, använd när du lagar vår fiskgratäng med pesto eller goda tomatpaj. Ät tillsammans med din råkostsallad eller servera som en god röra till din ugnsgrillade kyckling, så gott!

En bra mixer

När man gör pesto är det alltid bra att ha en bra och stark mixer. Denna fina mixer från Wilfa tar sig enkelt igenom nötter, frön, is m.m – perfekt när du gör en härlig pesto men även när du gör smoothie.

Smidigt, enkelt och snabbt!

Köp din mixer här: Wilfa Blender Power Fuel BPF-1200S

Njut av god Grönkålspesto!

Så här gör du

  • Rosta solroskärnor och mandel i en torr stekpanna
  • Skölj och riv bort stammen på grönkålen, även den hårdare delen på bladen. Det ska återstå 70 g fina blad grönkål
  • Lägg ner grönkål, solroskärnor och mandel i en mixer
  • Pressa ner vitlöksklyftorna
  • Tillsätt pressad citron och olivolja
  • Mixa till en slät pesto
  • Smaka av med lite himalayasalt och svartpeppar

Förvara din pesto i en lufttät burk i kylen.

Zucchininudlar med pesto och räkor från kokboken Ren & Naturlig Mat

Receptet på Zucchininudlar med räkor och pesto från vår kokbok Ren & Naturlig Mat går också att göra med Grönkålspesto.

Använd pesto i din matlagning

Gör nu en härlig Grönkålspesto. Hur du använder den är det bara fantasin som sätter gränser för.

Använd Paleoskafferiet och vår kokbok Ren & Naturlig mat som inspiration till din kreativitet och glöm inte att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken, Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo Under vårt tak matinspiration mattips sås röra glutenfritt vego vegetariskt grön gott enkelt snabb sverige recept mejerifritt nyttigt nyttig mat