Ingredienser

Kokospannacotta

För 4 personer

Tillagningstid:

25 minuter*

4 dl kokosmjölk
2 st citron (zest)
1,5 tsk gelantinpulver
3 msk lönnsirap
1 tsk äkta vaniljpulver

*Tiden på 4 timmar då den sätter sig i kylen är inte medräknad

Kokospannacotta serveras i små glas på en bricka

Kokospannacotta

Denna Kokospannacotta med sin ljuvlig smak av vanilj och citron bjuder på en underbar smakupplevelse. En helt mjölkfri pannacotta, gjord med en bas av kokosmjölk, som bara smakar mer!

Pannacotta

Pannacotta är en förföriskt god liten dessert vilken ursprungligen kommer från Italien och är en pudding där ägget bytts ut mot gelatin.
 
I grundreceptet så blandar man grädde, mjölk, socker, vanilj och gelatin som man låter sjuda samman och sedan låter stelna.
 
I en Paleokost så utesluter man mejeriprodukter och vitt socker men man vill ju ändå kunna njuta av denna goda dessert. Valet att då göra den på kokosmjölk och välja en annan sötning är ju toppen!

Gelatin

Det finns många olika sorter gelatin att välja på men vi har valt att göra den på Pure Gelatin som är ett gelatinpulver vilket kommer från gräsbetande kor som betar på naturliga betesmarker året om.

Pure Gelatin från NyttoteketPure Gelatin har en naturlig smak och doft och passar därför perfekt när man ska göra desserter som Kokospannacotta eller något annat smarrigt godis.
 
Laga nu och njut av denna ljuvliga Kokospannacotta med smak av vanilj och citron!

Så här gör du

  • Vispa samman 2 dl av kokosmjölken med zest från två citroner i en kastrull
  • Låt det precis koka upp och dra bort kastrullen från spisen
  • Häll upp resten av kokosmjölken i en vid skål och strö gelatinpulvret i ett fint lager över ytan
  • Låt svälla i 10 minuter
  • Sätt kastrullen med kokosmjölk och citronzest på spisen och låt den åter precis koka upp
  • Vispa ner blandningen med kokosmjölken och gelantinpulver
  • Vispa tills det blandat sig bra
  • Dra bort kastrullen från spisen och tillsätt lönnsirap och äkta vaniljpulver
  • Vispa samman
  • Sila allt genom en sil så att du får bort citronzeztet
  • Häll upp på små glas och ställ in i kylen i minst 4 timmar för att Pannacottan ska sätta sig

Vid servering toppa med rivet citronzest och eventuellt färska bär.
 
Tips! Det går alldeles utmärkt att förbereda och göra Kokospannacottan dagen innan man ska avnjuta den.

Kokospannacotta en underbar dessert

Goda paleo desserter

Här i Paleoskafferiet hittar du många härliga desserter helt utan gluten, mejerier och vitt socker. Vi kan rekommendera:

Tid att Njuta!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo paleokost efterrätt mat matinspo mjölkfritt laktosfri laktosfritt glutenfritt nyttig nyttigt enkel påsk nyår citrus lime fräsch

Zanne Pettersson 29 april, 2021 22:04 - Svara

Hej !
Kan man använda havre eller mandelmjölk istället för kokosmjölken? Jag kan bli väldigt trött på kokossmaken så alternativ är alltid bra!
Tack där en fantastisk sida och era inspirerande böcker!

undervarttak 5 maj, 2021 16:38 - Svara

Hej Zanne

Misstänker att krämigheten i kokosmjölken behövs, men prova gärna med en annan typ av mjölk om du önskar. Alltid kul att experimentera.

Tack snälla för dina fina ord, så glada vi blir!

Magnus & Jenny