Semmelpannkakor

Ingredienser

Semmelpannkakor

Ger 6-8 små pannkakor

Tillagningstid:

35 minuter

Pannkakor

2 dl   
0,5 dl   
4 msk   
2 tsk   
1 tsk   
1 krm   
4 st   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   

Ghee att steka i.

Mandelmassa

Allergiinformation: Receptet innehåller mandel och ägg.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Hemköp.

Semmelpannkakor

Naturligt fria från gluten, mejerier och vitt socker, så gör vi våra Semmelpannkakor!

Klassiska semlor, semmelwraps, semmelrulltårta, semmelvåfflor och chiasemla är alla recept på goda varianter av den klassiska semlan som du hittar här i Paleoskafferiet.

Nu får de sällskap av ännu en god variant. Semmelpannkakorna behöver inte be om ursäkt för sig, de smakar bara mums!

Semlor 

Inför varje år när det är dax för semlor så dyker det alltid upp någon ny och spännande variant på semla i butiker, på caféer, bagerier och bloggar. Kanelbullesemla, prinsess-semla, lakritssemla, nutellasemla, vaniljsemla, semmelkladdkaka, semmelgröt… bara för att nämna några.

Vi älskar semlor och har därför också varit ganska aktiva med att dela med oss av olika varianter genom åren, bara för att vi tycker att det är så gott!

Vi bakar våra semlor enligt Paleo, vilket innebär att vi utesluter spannmål, mejerier och vitt socker i våra bakverk. Detta innebär att våra recept passar perfekt för dig som söker glutenfritt, mjölkfritt och laktosfritt.

Frukost, mellanmål eller fika

Semmelpannkakor, när ska man äta det? Är det frukost? Mellanmål eller fika? Ja, detta är helt upp till dig att avgöra men vi skulle säga att det det passar när som man blir sugen på en god semla.

Så här gör du

Förbered

  • Ställ in kokosgrädden i kylen så att den går lättare att vispa

Mandelmassa

  • Blanda samman samtliga ingredienser, förutom mandelmjölken, till mandelmassan i en skål
  • Tillsätt önskad mängd mandelmjölk, mer eller mindre, till önskad konsistens
  • Ställ åt sidan

Pannkakor

  • Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen och de övriga blöta ingredienserna i en annan bunke
  • Vispa ner de torra ingredienserna med de blöta till en smet
  • Stek till små pannkakor/plättar, i ghee, på medelvärme
  • Först 3-4 minuter på ena sidan och efter det vänd och stek ytterligare 1-2 minuter på andra sidan

OBS! För ca 6 stycken ta 0,5 dl smet per pannkaka/plätt, för fler pannkakor/plättar, minska smetmängden något.

  • När du stekt klart, ta ut kokosgrädden från kylen och vispa till härlig grädde

Servera dina pannkakor direkt tillsammans med mandelmassan och kokosgrädden.

Toppa med hyvlad mandel och njut!

Semmelpannkakor till kaffet

Mer pannkakor och plättar

Vill du njuta av fler goda varianter på pannkakor som passar till kaffet så kan vi tipsa om följande goda recept här från Paleoskafferiet.

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och Hemköp

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak